Veggene i Pamplona «pisser» tilbake

Publisert

Pamplona har iverksatt uvanlige tiltak foran årets San Fermín-festival 6. til 14. juli. Hvert år brukes tusenvis av euro på vasking og desinfisering av husveggene i sentrum etter urinering. Det vil kommunen ha slutt på. Foran årets festival er et væskeavstøtende belegg sprøytet på veggene i byen. Dersom de mannlige festivaldeltakerne likevel skulle ta seg friheter, risikerer de både våte sko og våte bukser. Under festivaluken og de beryktede okseløpene går byens innbyggertall opp fra 200.000 til 1.000.000.

Det nye patentet ble først tatt i bruk i Hamburg i Tyskland. Deretter er oppfinnelsen kommet til anvendelse i en rekke storbyer rundt omkring i verden. I tillegg til å være væskeavstøtende beskytter det usynlige belegget veggene mot soppdannelse. Det minsker også luktproblemet og gjør renholdet enklere. Å urinere på åpen gate i Pamplona straffes med bøter på 300 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter