Vedtar forbud mot gamle biler

Publisert

Etter flere år med dårlig luftkvalitet har Madrid kommune vedtatt forbud mot bensinbiler produsert før 2000 og dieselbiler før 2006. Disse bilene forurenser mer en nye kjøretøyer og vil være forbudt i den spanske hovedstaden fra og med 2025. I tillegg skal sentrumskjernen i byen så og si stenges for ordinær biltrafikk og drosjenæringen gis økonomiske incentiver til å bytte ut bilparken med biler som har lavere utslipp.

Madrid kommune sier i en uttalelse at nivået av nitrogendioksid (NO2) i hovedstaden ikke lenger er noen «anekdote», men et påviselig og vedvarende problem. I tillegg til tiltakene for å redusere forurensningen fra biler, skal byens sykkelveinett bygges ut.

Problemet med luftforurensning i Spania gjør seg også gjeldene i andre storbyer som Barcelona og Valencia. Spanias regjering fikk nylig advarsel fra EU-kommisjonen om å følge opp unionens krav om å bedre luftkvaliteten i byene. Alle de fem største økonomiene i EU er svartelistet (Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia). Hovedkilden til NO2-forurensningen er biltrafikk.

Les også: Spania svartelistet for luftforurensning

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter