Varsler flere og større strandbarer

Publisert

Strandbarer og strandrestauranter langs Costa Blanca vil i fremtiden kunne bli både flere og større. Regjeringspartiet Partido Popular ønsker mer forretningsvirksomhet langs kysten og har med den nye kystlovreformen gått inn for en oppmyking av dagens reglement. Fra og med juli gis det mest sannsynlig klarsignal for at de såkalte «chiringuitos» kan bli dobbelt så store som i dag og settes opp med mindre avstand mellom seg enn før.

I utkastet til de nye bestemmelsene som avisen El País har fått tilgang til heter det at det lovlige arealet til serveringsstedene langs Spanias strender skal utvides til 300 kvadratmeter. Til sammenlikning tillot den gamle kystloven (Ley de Costas av 1988) kun 150 kvadratmeter. I tillegg skal avstanden mellom hvert serveringssted reduseres fra 200 til 150 meter og bare 75 meter hvis det dreier seg om to forskjellige typer forretningsvirksomhet.

Det gjøres imidlertid forskjell på bystrender og naturstrender. For sistnevnte kategori er reglene strengere. Her vil det ikke bli anledning til å bygge større enn 70 kvadratmeter og det stilles krav til at hele strandbaren består av deler som kan tas fra hverandre og fjernes. I tillegg må avstanden mellom serveringsstedene være på minst 300 meter.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter