Varsel om fly-streik rundt årsskiftet

Publisert

Bakkepersonalet i Iberia har varslet en åtte dager lang streik over nyttårshelgen som vil ramme tusenvis av reisende på 29 flyplasser. Bakgrunnen er en konflikt om bortfall av handlingtjenester på flere store flyplasser.

Streikevarselet dekker en av årets travleste perioder. De åtte streikedagene som fagforeningene UGT og CC OO har varslet, er planlagt til 29., 30. og 31. desember samt 1., 4., 5., 6. og 7. januar. Streikene omfatter 8 000 ansatte ved Iberia Airport Services, som håndterer passasjerer, bagasje og bakketjenester for fly.

Bakgrunnen for konflikten er at Iberia mister handling-tjenester på flere store flyplasser etter at luftfartsmyndigheten Aena la ut et anbud i september. Dette vil føre til at rundt 3000 ansatte fra Iberia Airport Services blir overført til nye selskaper som vant kontraktene, noe som har skapt bekymring blant fagforeningene for tap av arbeidstakerrettigheter og lavere lønninger. Streiken berører 29 nasjonale flyplasser, deriblant de ledende flyplassene Madrid-Barajas og Barcelona-El Prat, og berører ikke bare Iberia og selskapets samarbeidspartnere, men også mange andre flyselskaper som benytter Iberias bakketjenester.

Nøyaktig hvor mange flyvninger som vil bli berørt, er ennå ikke kjent, men forventes å bli avklart når samferdselsdepartementet fastsetter minimumstjenestene. Passasjerer som rammes av streiken, kan ikke kreve erstatning fra flyselskapene, men har krav på alternative flyvninger eller refusjon, samt kompensasjon for eventuelle ekstrautgifter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter