Varmerekord i september

Publisert

Sol og høye temperaturer preger sensommeren i Spania. Den 5. september ble det målt over 45 grader flere steder, noe som er ny rekord for denne måneden. Den høyeste temperaturen ble registrert i byen Las Cabezas de San Juan i Sevilla-provinsen med hele 45,4 grader. Forrige gang det var like varmt i september var i 1988.

———–

———–

I tillegg til Las Cabezas de San Juan, nådde tradisjonelt varme steder som Huleva og Córdoba også over 45 grader. I Murcia var man heller ikke langt unna den samme varmen med 44 grader på ettermiddagen.

Også lenger oppover langs den spanske middelhavskysten ble det varmt, blant annet i byen Xàtiva like nord for Costa Blanca der det ble målt 42,9 grader.

I følge avisen El País var den gamle septemberrekorden på 43,8 grader, registrert 7. september 1988 ved flyplassen i Córdoba.

Målingene er fra det spanske meteorologiske instituttet Agencia Estatal de Meteorología og er basert på 114 værstasjoner rundt omkring i landet.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter