Varmen i Spania VIL bremse Corona-viruset

Publisert

Varmen vil bremse virusets spredning men ikke stoppe det. Det er den spanske storavisen El Mundo som skriver at Corona-viruset spres raskest og mest i tørt og kjølig klima, noe også SARS-viruset gjorde. Man vet også at vanlige influensavirus har sin sesong knyttet til temperatur og årstid skriver El Mundo.

Viruset spres raskest i store byer med ett tørt og kjølig klima. I Madrid, som ligger på nesten 700 meters høyde med en kjølig og tørt klima, er 14597 smittet av viruset. Til sammenlikning er det registert 2616 i hele Valencia-regionen (5 millioner innbyggere), som inkluderer provinsene Alicante, Valencia og Castellon.

SpaniaPosten har tidligere omtalt hvordan den stigende temperaturen man vil se i Spania fremover trolig vil bremse viruset merkbart.

Undersøkelser utført ved Johns Hopkins universitetet i samarbeide med MIT (Massachusset Institute of Technology) viser at optimale forhold for Corona-viruset er mellom tre og tretten grader.

I USA ser man at smitten i sør-statene, Arizona, Texas og Florida opplever langt mindre smitte enn statene i nord som Colorado, New York og Washington.

En studie utført av en finne og en spanjol konkluderer med at 95% av Corona-tilfellene globalt er hvor temperaturen ligger mellom to og 10 grader i tørt klima.

En kinesisk studie har samme konklusjon. I Kina så man at smitte var merkbart lavere i regioner med varmt og fuktig klima sammenliknet med smitten hvor klima er tørt og varmt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter