Varmen i Spania VIL bremse Corona-viruset

Publisert

Varmen vil bremse virusets spredning men ikke stoppe det. Det er den spanske storavisen El Mundo som skriver at Corona-viruset spres raskest og mest i tørt og kjølig klima, noe også SARS-viruset gjorde. Man vet også at vanlige influensavirus har sin sesong knyttet til temperatur og årstid skriver El Mundo.

Viruset spres raskest i store byer med ett tørt og kjølig klima. I Madrid, som ligger på nesten 700 meters høyde med en kjølig og tørt klima, er 14597 smittet av viruset. Til sammenlikning er det registert 2616 i hele Valencia-regionen (5 millioner innbyggere), som inkluderer provinsene Alicante, Valencia og Castellon.

SpaniaPosten har tidligere omtalt hvordan den stigende temperaturen man vil se i Spania fremover trolig vil bremse viruset merkbart.

Undersøkelser utført ved Johns Hopkins universitetet i samarbeide med MIT (Massachusset Institute of Technology) viser at optimale forhold for Corona-viruset er mellom tre og tretten grader.

I USA ser man at smitten i sør-statene, Arizona, Texas og Florida opplever langt mindre smitte enn statene i nord som Colorado, New York og Washington.

En studie utført av en finne og en spanjol konkluderer med at 95% av Corona-tilfellene globalt er hvor temperaturen ligger mellom to og 10 grader i tørt klima.

En kinesisk studie har samme konklusjon. I Kina så man at smitte var merkbart lavere i regioner med varmt og fuktig klima sammenliknet med smitten hvor klima er tørt og varmt.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter