Valencia vil bli Europas Silicon Valley

Publisert

Rådhuset i Valencia tar grep i kommunens reguleringsplan for å tiltrekke seg internasjonale teknologi-giganter. I tre av bydelene ønsker man å legge til rette for bedrifter fokusert på teknologi og det digitale.

Valencia har fra før av flere teknologisentra i området rundt havnen hvor gamle industrihaller har blitt omgjort til sentra for teknologi-bedrifter i sterk vekst.

Blant de tre områdene kommunen ønsker at bedriftene skal etableres i er Grau, området hvor en av Valencias to store havner ligger. Dette er pr i dag det største sentrumsnære området som ennå ikke er utbygget. Kommunen legger i reguleringsplanen til rette for at man her kan bygge «bygg som vekker oppmerksomhet arkitektonisk». Valencia har fra før av unike anlegg som vitenskapsbyen allerede brukt som bakgrunn for science-fiction filmer.

I noen av de områdene kommunen nå vil ha nye bedrifter finner man gamle industrilokaler, flere av stor arkitektonisk verdi. Kommunen gir grønt lys for at disse gjøres om til moderne kontorlokaler.

Valencia er allerede godt kjent som en attraktiv by å bo i med et godt klima, lave bokostnader og et stort tilbud innen kultur, restauranter og shopping. Dette er faktorer som gjør byen attraktiv for de som jobber med teknologi og fritt kan velge hvor de bosetter seg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter