Valencia-regionen «stenges ned» i en uke

Publisert

Torsdag kveld kunngjorde presidenten for Valencia-regionen, Ximo Puig, nyheten om at reiser innad i regionen forbys i en uke. Det betyr at ingen kan reise inn eller ut av Valencia-regionens ytre grenser uten «gyldig grunn». Reise innad mellom Valencia-provinsen og Alicante-provinsen forblir åpen.

Tiltaket trer i kraft fredag 30. oktober klokken 12.00 og varer i akkurat en uke. Dette gjøres i det Spania forbereder nok en langhelg. Denne gangen knyttet til allehelgensdag, som betyr at man har fri på mandag. Normalt betyr det at folk reiser ekstra mye for å besøke familie eller tilbringe helgen i leiligheten ved stranden e.l.

Presidenten påpeker at Valencia-regionen ligger langt bedre an enn mange andre regioner i Spania, «men dette [situasjonen] er ikke bra».

28 kommuner får enda strengere tiltak, for to uker fra og med midnatt 31. oktober.

Blant tiltakene i disse kommunene er at man reduserer til en tredjedel det antall som kan være i en restaurant, bar etc. Lekeplasser skal være stengt m.m.

Elche, Elda, Crevillent, Ibi, Pinoso, Muro de Alcoi, Petrer, Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Granja de Rocamora, Jacarilla, Orihuela, Rafal, Redován, San Isidro er blant disse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter