Valencia by «skifter» navn

Publisert

Bystyret i Valencia har vedtatt å endre byens navn fra Valencia til València. Endringen er minimal, men har likevel stor symbolsk betydning. Med aksent over E´en blir navnet nemlig valensiansk og ikke spansk (kastiljansk) som i dag. Tidligere undersøkelser viser at stadig færre valensianere praktiserer lokalspråket, noe man har ønsket å gjøre noe med. Valencia-ordfører Joan Ribó (Compromís) betegner den nye navnendringen som en del av en «normalisering» av det valensianske språket.

Valensiansk hører offisielt inn under katalansk som et av de fire offisielle sidemålene i Spania. Endringen av regionshovedstadens navn anbefales av det valensianske språkakademiet Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Å endre skrivemåten vil imidlertid ikke kunne gjøres av kommunen, men påligger regionsadministrasjonen for Comunidad Valenciana (Generalitat).

Les også: Beskyldes for å påtvinge valensiansk

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter