13.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Vaksinene kommer til Spania

EU godkjenner Pfizers vaksine for Covid-19 for bruk fra og med 29. desember og vaksinen fra Moderna fra 12. januar. Det er det er ekspert-utvalget i det europeiske byrået for medikamenter som har satt disse datoene.

Pr dags dato har EU avtaler om levering av mer enn en milliard doser av de nye vaksinene som blir produsert av en rekke laboratorier verden over. Dosene skal fordeles blant EU-statene «solidarisk» etter størrelsen på befolkningen i hvert land. De første leveransene vil komme i midten av desember.

I Spania blir vaksinen distribuert til alle landets 13.000 helseklinikker i januar måned. Vaksinen blir gratis som del av det offentlige helse-tilbudet i Spania.

En gruppe fagfolk og vitenskapsmenn vil definere hvem som først vil få vaksinen. Blant de som nevnes som de første er ansatte i helse-sektoren, pasienter på pleiehjem og de eldre. Også kronisk syke og de i høy-risikogrupper blir trolig også prioritert.
Spania har i første omgang reservert 20 millioner doser av Pfizer vaksinen. Dette er nok til å vaksinere 10 millioner personer.

Relaterte saker

- Advertisement -