Vaksinen virker: Færre sykepleiere smittes og 96% sykehjem er Covid-frie

Publisert

Man puster nå lettere på spanske sykehus. Blant personalet ser man nå en kraftig nedgang i smitte blant ansatte på sykehusene. Ikke siden sommeren 2020 har man sett så få smittede helse-arbeidere i Alicante-provinsen.

Blant de ansatte på Alicante-provinsens åtte offentlige sykehus er nå bare 38 ansatte borte fra jobb på grunn av smitte, mistanke eller karantene relatert til smitte-kontakt. En uke tilbake var tallet 80. Man må tilbake til sommeren 2020 for å finne tilsvarende lave tall.

De som arbeider på sykehus var blant de første som fikk Covid-vaksinen i Spania. Den kraftige reduksjonen man nå ser i sykefraværet kan knyttes direkte til vaksinen.

Rekord-lav smitte

Samme dag som dette ble kjent registrerte man 30 nye bekreftet smittet med Corona-viruset i Alicante-provinsen. Også dette er ett av de laveste smitte-tallene man har sett på lang tid. Man må tilbake til juli 2020 for å finne tilsvarende få nye smittede på en dag i Alicante-provinsen.

Nesten ingen smittede på sykehjem

Blant sykehjemmene i Valencia-regionen er nå 96% av dem helt fri for smitte. Syke og eldre-hjem var tidligere i pandemien blant de hardest rammet. Også disse var først ute med vaksinering og at så mange av dem nå er smitte-frie henger også sammen med vaksinering av beboerne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter