Vaksinen virker: Færre sykepleiere smittes og 96% sykehjem er Covid-frie

Publisert

Man puster nå lettere på spanske sykehus. Blant personalet ser man nå en kraftig nedgang i smitte blant ansatte på sykehusene. Ikke siden sommeren 2020 har man sett så få smittede helse-arbeidere i Alicante-provinsen.

Blant de ansatte på Alicante-provinsens åtte offentlige sykehus er nå bare 38 ansatte borte fra jobb på grunn av smitte, mistanke eller karantene relatert til smitte-kontakt. En uke tilbake var tallet 80. Man må tilbake til sommeren 2020 for å finne tilsvarende lave tall.

De som arbeider på sykehus var blant de første som fikk Covid-vaksinen i Spania. Den kraftige reduksjonen man nå ser i sykefraværet kan knyttes direkte til vaksinen.

Rekord-lav smitte

Samme dag som dette ble kjent registrerte man 30 nye bekreftet smittet med Corona-viruset i Alicante-provinsen. Også dette er ett av de laveste smitte-tallene man har sett på lang tid. Man må tilbake til juli 2020 for å finne tilsvarende få nye smittede på en dag i Alicante-provinsen.

Nesten ingen smittede på sykehjem

Blant sykehjemmene i Valencia-regionen er nå 96% av dem helt fri for smitte. Syke og eldre-hjem var tidligere i pandemien blant de hardest rammet. Også disse var først ute med vaksinering og at så mange av dem nå er smitte-frie henger også sammen med vaksinering av beboerne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter