Utsolgt for Coca-Cola på Costa Blanca?

Publisert

Streiken blant Coca-Cola ansatte i Alicante er i ferd med å merkes. Foreløpig går det greit for de fleste utsalgssteder, men hvis streiken fortsetter kan det bli tomt. I følge Alicante-avisen Información er allerede enkelte mindre serveringssteder i provinshovedstaden gått tomme og har måttet ta inn et annet Cola-merke for å dekke behovet. Selskapet Coca-Cola Iberian Partners annonserte i slutten av januar at de kommer til å stenge fire tapperier i Spania. Ca. 1.250 arbeidsplasser står på spill. De rundt 150 ansatte ved fabrikken i Alicante har streiket siden 3. februar.

I følge representanter for fagorganisasjonen utnytter nå Coca-Cola Iberian Partners situasjonen i spansk økonomi til å omstrukturere bedriften, en prosess som startet for ett år siden. Ingen av de fire fabrikkene som skal legges ned går spesielt dårlig. Selskapet mener imidlertid at man på lang sikt vil kunne oppleve problemer dersom man ikke gjør endringer nå. Omstruktureringen skal være mulig på grunn av Partido Populars nye arbeidsreform som har gjort det enklere for firmaer å si opp folk.

I januar opplyste selskapet at 500 av de 1.250 ansatte skulle omplasseres, mens 750 skulle sies opp eller førtidspensjoneres. Iberian Partners har per dags dato rundt 4.200 ansatte og står for tapping og distribusjon av Coca-Colas produkter i Spania, Portugal og Andorra.

Produksjonen i Alicante går helt tilbake til midten av 1960-tallet. Fabrikken skal for få år siden ha spesialisert seg på glassflaskeproduksjon, en omlegging som sies å ha vært vellykket og gjort anlegget til ett av de mest lønnsomme i selskapet. De ansatte stiller seg derfor uforstående til nedleggelsen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter