Utskjelt restaurering vinner pris

Publisert

Restaureringen av middelalderborgen Castillo de Matrera i Cádiz (Andalucía) er tildelt den prestisjetunge arkitekturprisen Architizer A+. Prisen som deles ut i New York i mai er gitt i kategorien for bevaring. Borgen fikk i 2015 en moderne oppusning der de gamle ruinene ble tatt fra hverandre og satt sammen i en ny modell som skal symbolisere konstruksjonens opprinnelige form. Arbeidet ble sterkt kritisert av spanske eksperter i fortidsminneforeningen Hispania Nostra og ble i internasjonal presse omtalt som tidenes verste restaurering.

Restaureringen av Matrera-borgen i Villamartín i Cádiz-provinsen ble tegnet av den spanske arkitekten Carlos Quevedo. Prosjektet ble godkjent av regionsmyndighetene i Andalucía.

Les også: Restaurering «ødela» borg fra 800-tallet

Quevedo har hele tiden forsvart arbeidet. Prisen han nå er tildelt (Architizer A+ Awards 2016 for bevaring) oppfattes som en støtte til prosjektet og en oppreisning etter den harde omtalen.

Castillo de Matrera er fra 800-tallet og står på Spanias offisielle kulturarvliste.

 

Bygg i La Nucía fikk pris

En annen av årets vinnere i Architizer A+ var det nye administrasjonsbygget til urbanisasjonen Bello Horizonte i La Nucía nord på Costa Blanca. Bygget får prisen i kategorien for offentlige bygg (Government & Municipal Buildings). Arbeidet har tidligere fått anerkjennelse av det digitale arkitekturtidsskriftet Knstrct New York som plasserte bygget på kortliste for «Verdens beste bygg 2014».

Les også: Bygg i La Nucía skaper blest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter