Ungdomsleder i PP med fascisthilsen på Facebook

Publisert

Et fotografi av lederen for Partido Populars ungdomsparti i byen Xàtiva i Valencia har de siste dagene skapt sterke reaksjoner i spanske medier. Bildet som ble lagt ut på ungdomslederens egen Facebook-side viser ham selv og en gruppe venner som hilser hverandre med den tradisjonelle fascisthilsen som brukes blant tilhengere av Franco og som man kjenner igjen fra ultranasjonalistiske og rasistiske miljøer. Bildet skal ha ha blitt fjernet kort tid etter at det ble lagt ut, men ikke raskt nok til å unngå spredning på sosiale medier. Nuevas Generaciones del Partido Popular (NNGG) i Xàtiva mener organisasjonen er blitt sabotert og at noe har hacket seg inn på partilederens nettside og lagt ut bildet.

Et fotografi av lederen for Partido Populars ungdomsparti i byen Xàtiva i Valencia har de siste dagene skapt sterke reaksjoner i spanske medier. Bildet som ble lagt ut på ungdomslederens egen Facebook-side viser ham selv og en gruppe venner som hilser hverandre med den tradisjonelle fascisthilsen som brukes blant tilhengere av Franco og som man kjenner igjen fra ultranasjonalistiske og rasistiske miljøer. Bildet skal ha ha blitt fjernet kort tid etter at det ble lagt ut, men ikke raskt nok til å unngå spredning på sosiale medier. Nuevas Generaciones del Partido Popular (NNGG) i Xàtiva mener organisasjonen er blitt sabotert og at noe har hacket seg inn på partilederens nettside og lagt ut bildet. Hva bildet faktisk viser ønsker organisasjonen ikke å kommentere.

Hendelsen skjer bare to uker etter at kommunens ansvarlig for idrett, Jorge Roca (PP), dukket opp på internett avbildet under liknende omstendigheter, i dette tilfellet med venner og et spansk flagg med nazi-symboler. Etter at bildet ble kjent skal kommunerepresentanten ha bedt om unnskyldning og sagt at han ikke visste hva det var for et flagg som ble holdt opp foran ham.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter