Under press om å skrive ut nyvalg

Publisert

Statsminister Mariano Rajoy (PP) er under press fra eget parti om å skrive ut nyvalg. Parlamentsperioden går mot slutten og flere av partiets regionsledere samt næringslivstopper rundt omkring i landet mener Partido Popular vil tjene på å fremskynde valget. Rajoy har tidligere sagt at han har til hensikt å sitte perioden ut, med valg først mot slutten av året. Enkelte mener imidlertid at valget bør holdes allerede i september.

Ønsket om et nyvalg er i følge avisen El País blitt fremsatt av en rekke forskjellige regionsledere i Partido Popular og topper innen spansk næringsliv. Forslaget begrunnes med at inneværende parlamentsperiode (på fire år) går mot slutten og at statsministeren derfor like godt kan skrive ut nyvalg. Etter alt å dømme er det frykten for at regjeringspartiets oppslutning skal bli enda mindre etter de dårlige resultatene i lokalvalgene 24. mai.

I tillegg mener enkelte at et nyvalg vil egne seg for å bremse tilslutningen til den pågående kampanjen for uavhengighet i Catalonia. Den katalanske regionspresidenten Artur Mas har allerede annonsert at det skal skrives ut nyvalg i Catalonia, et valg som i all hovedsak er ventet å handle om uavhengighetsspørsmålet. Datoen for dette valget er foreløpig er satt til 27. september, men vil måtte utsettes dersom statsminister Rajoy skulle beslutte å fremskynde valget på nasjonalt nivå.

Rajoy har tidligere sagt at han har til hensikt å sitte hele perioden ut, med valg først mot slutten av året – mest sannsynlig i november eventuelt i begynnelsen av desember. Statsministeren skal imidlertid ikke ha lukket døren for et eventuelt nyvalg og vil komme tilbake til spørsmålet senere i sommer, skriver El País.

Les også:

Kommer ikke til å skrive ut nyvalg

Skriver ut nyvalg om uavhengighet

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter