Ulovlig hanekamp stoppet

Publisert

Guardia Civil har pågrepet en mann i trettiårene og 45 andre involverte for arrangement av hanekamp i en lagerbygning i Valencia. Etter tips fra flere fortvilte innbyggere, ble hanekamp arrangøren arrestert for ulovlig praksis og grovt dyreplageri. Da Guardia Civil grep inn, fant de 17 alvorlig skadde haner som ble avlivet. Bygningen som ligger i Guadassuar hadde stor plass, og folk fra hele Spania kom for å se på disse kampene.

Guardia Civil har etterforsket saken siden november i fjor, og oppdaget at lagerbygningen hadde sofistikerte installasjoner som tilfredsstiller alle krav for å gjennomføre denne type praksis, som for eksempel store metall bur hvor hanene ble plassert for å provosere dem til kamp. Det var også fire forskjellige høyder med seter med plass til mer enn 300 tilskuere.

Guardia Civil har beslaglagt over 14 500 euro i kontanter som arrangørene hadde på seg i det øyeblikket de ble arrestert. Ifølge kilder, kom de fleste av de fra Valencia området, men noen hadde reist helt fra Balearene. De ankom stedet i store varevogner med plass til flere bur med haner som ble brukt til kampene. Det blir ikke sett bort fra at flere vil bli pågrepet som en del av denne operasjonen. 

Det er ikke første gang politiet har arrestert arrangører av hanekamp i Valencia. Likevel ble det nylig avgjort at det ikke skulle bli innført fengselsstraff for slike arrangement.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter