Ulovlig gatesalg ute av kontroll

Publisert

Hver sommer blomstrer gatesalget av falske merkevarer på Costa Blanca. I flere av byene langs kysten er antallet selgere den siste tiden blitt så høyt at politiet ikke lenger har mulighet til å kontrollere salget. Representanter for den lokale handelsstanden i Alicante kritiserer myndighetene for ikke å gjøre nok. I Torrevieja måtte politiet nylig rykke ut for å stoppe en slåsskamp mellom selgerne og markedsfolk på promenaden.

En representant for handelsnæringen i Alicante sier til avisen Información at de ikke klandrer selgerne for problemet, men politiet og politikere lenger opp i systemet. De fleste er av samme oppfatning og mener myndigheten ikke gjør nok for å få kontroll på situasjonen. At politiet av og til aksjonerer, hjelper lite. Så snart de er ute av syne, er selgerne tilbake.

Problemet er også godt kjent i Torrevieja. Fredag 7. august måtte politiet rykke ut for å stoppe en slåsskamp mellom afrikanske selgere og eiere av markedsbodene under fredagsmarkedet. Lokale næringsdrivende mener immigrantene stjeler kundene deres. I motsetning til dem selv betaler de heller ikke skatt og leie av plass på promenaden, noe som skaper frustrasjon hos lokalbefolkningen.

 

«Manteros»

I Spania er selgere av falske merkevarer og piratkopier kjent som «manteros» etter ordet «manta» som betyr teppe. Artiklene som selges, slik som falske merkeklær, vesker, klokker, solbriller, kopier av spill og filmer, legges ut på tepper som raskt kan trekkes opp med snorer og snurpes sammen til en bylt på ryggen når politiet kommer og selgerne legger på sprang. Fenomenet er kjent ikke bare fra Costa Blanca men alle steder i Spania der det er mye turisme, inkludert storbyer som Barcelona og Madrid.

Foto: Ulovlig gatesalg i en handlegate i Madrid.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter