Uklarheter rundt tragedien i Ceuta

Publisert

Rundt 250 afrikanere skal torsdag 6. februar ha forsøkt å ta seg inn i den spanske enklaven Ceuta i Marokko. Immigrantene skal først ha prøvd å komme seg gjennom grensepasseringen på land, for deretter å ta seg ned til havet. Hva som skjedde etter det er uklart. I følge spansk politi skal 14 personer ha druknet i et forsøk på å komme seg rundt grensegjerdet ved Playa del Tarajal. Det har kommet opplysninger om at politiet brukte «anti-opprørsutstyr» mot immigrantene, inkludert gummikuler og tåregass.

Opposisjonspartiene i Kongressen har bedt regjeringen og innenriksminister Jorge Fernández Díaz (PP) om en forklaring i saken. Spanske Guardia Civil skal ha følt seg truet av immigrantene og har innrømmet at det ble brukt anti-opprørsutstyr, men kun for å «avskrekke». Flere av immigrantene hevder imidlertid at det ble skutt mot dem med både gummikuler og skarpt, mens de var i vannet. Opposisjonen ønsker nå å vite hvilke midler politiet har tatt i bruk og hva som egentlig har skjedd. Det er også et spørsmål om hvordan marokkansk politi har gått frem.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter