Uber stenger tjenesten i Spania

Publisert

Det kontroversielle selskapet Uber stenger midlertidig sin taxi-tjeneste i Spania. Beslutningen kommer etter at en spansk domstol i begynnelsen av desember la ned forbud mot videre drift. Tjenesten er svært omstridt og anses for å operere på kanten av loven med lavere sikkerhet for passasjerene og lite eller ingen formell opplæring av sjåførene. Taxinæringen i storbyer verden over har lenge protestert mot tilbudet.

Uber er en Internett- og mobilapplikasjonsbasert tjeneste som formidler kontakt mellom privatpersoner med bil og folk som trenger taxi. Selskapet tar deretter 20 prosent i kommisjon på turene som kjøres. Tjenesten er grunnet sin løse organisering normalt langt billigere enn vanlige taxi-tjenester. Selskapet opererer først og fremst i storbyer og er per dags dato representert i 53 land i verden. I Spania har det vært mulig å bruke Uber i byene Madrid, Barcelona og Valencia.

Høyesterett i Madrid kom i begynnelsen av desember 2014 frem til at taxi-tjenesten skal forbys i Spania. Dommen kommer som en følge av en anmeldelse fra drosjenæringen i hovedstaden (Asociación Madrileña del Taxi).

Etter å ha fått oversendt dommen har det USA-baserte selskapet besluttet å stenge tjenesten i Spania. Beslutningen begrunnes med et ønske om ikke å bryte spansk lov. Uber opplyser samtidig at de vil ta rettslige skritt i saken og utforske alternative måter å drive på så de igjen kan åpne tjenesten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter