Uber stenger tjenesten i Spania

Publisert

Det kontroversielle selskapet Uber stenger midlertidig sin taxi-tjeneste i Spania. Beslutningen kommer etter at en spansk domstol i begynnelsen av desember la ned forbud mot videre drift. Tjenesten er svært omstridt og anses for å operere på kanten av loven med lavere sikkerhet for passasjerene og lite eller ingen formell opplæring av sjåførene. Taxinæringen i storbyer verden over har lenge protestert mot tilbudet.

Uber er en Internett- og mobilapplikasjonsbasert tjeneste som formidler kontakt mellom privatpersoner med bil og folk som trenger taxi. Selskapet tar deretter 20 prosent i kommisjon på turene som kjøres. Tjenesten er grunnet sin løse organisering normalt langt billigere enn vanlige taxi-tjenester. Selskapet opererer først og fremst i storbyer og er per dags dato representert i 53 land i verden. I Spania har det vært mulig å bruke Uber i byene Madrid, Barcelona og Valencia.

Høyesterett i Madrid kom i begynnelsen av desember 2014 frem til at taxi-tjenesten skal forbys i Spania. Dommen kommer som en følge av en anmeldelse fra drosjenæringen i hovedstaden (Asociación Madrileña del Taxi).

Etter å ha fått oversendt dommen har det USA-baserte selskapet besluttet å stenge tjenesten i Spania. Beslutningen begrunnes med et ønske om ikke å bryte spansk lov. Uber opplyser samtidig at de vil ta rettslige skritt i saken og utforske alternative måter å drive på så de igjen kan åpne tjenesten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter