19.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Uavhengighet taper terreng i Catalonia

Ja til uavhengighet taper terreng i Catalonia. Det viser en meningsmåling fra februar i år, gjennomført av regionens eget forskningsinstitutt CEO. For første gang siden 2012 får alternativet “autonom region” større oppslutning enn “uavhengig stat”.

Undersøkelsen til regionsadministrasjonen i Catalonia viser at oppslutningen om løsrivelse har falt betraktelig siden folkeavstemningen om uavhengighet i oktober fjor. Den uavklarte politiske situasjonen i Catalonia regnes som hovedårsaken til den fallende oppslutningen. Etter regionsvalget 21. desember i fjor har partiene i parlamentet i Barcelona ikke klart å samle seg om en valgbar kandidat til å lede regionens regjering.

Den spanske sentralregjeringen overtok den politiske makten i Catalonia ved dekret etter folkeavstemningen 1. oktober i fjor. Samtidig flyktet den katalanske regionspresidenten Carles Puigdemonts til Beliga, mens flere regionsministre ble fengslet.

Les også: Arrestordre mot katalansk politiker

Det er Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) som har gjennomført den nye undersøkelsen, et forskningsinstitutt som er underlagt regionsadministrasjonen i Catalonia (Generalitat de Catalunya). For første gang siden prosessen for løsrivelse startet i 2012 får alternativet “autonom region” større oppslutning enn “uavhengig stat”, nærmere bestemt 36,3 mot 32,9 prosent. CEOs måling viser også at den generelle støtten til prosessen for uavhengighet i dag er på 40,8 prosent. I oktober i fjor var den til sammenlikning på 48,7 prosent.

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -