Tyveri av 150 tonn appelsiner

Publisert

To menn og en kvinne er arrestert i Valencia mistenkt for tyveri av til sammen 150 tonn appelsiner. Også fire andre personer er under etterforskning. Tyveriet betegnes som organisert kriminalitet der de pågrepne også er tiltalt for heleri av varene. Banden skal ha spesialisert se på å tømme hele jorder for frukt, for deretter å selge varene til forhandlere i andre kommuner.

Tyveri av jordbruksprodukter har lenge vært et problem i Spania, en type kriminalitet som tiltok kraftig under nedgangstidene for fem, seks år siden. I 2013 opprettet politiet en egen innsatsstyrke (Roca) som på kort tid skal ha redusert antallet lovbrudd. I følge avisen El País utgjorde tyveri av frukt og grønnsaker da rundt 5 prosent av alle kriminalsaker hos det nasjonale politiet Guardia Civil.

De tre arresterte i Valencia skal ha stjålet appelsinene på forskjellige fruktplantasjer i området L’Horta i Valencia-provinsen. Deretter skal de ved hjelp av forfalskede papirer ha solgt varene til kooperativer i kommunene Algemesí og Torrent.

Også i 2015 ble et større kriminelt nettverk av 52 personer tatt i en liknende sak i Valencia-regionen, den gang for tyveri av 24 tonn mandler. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter