Tyrefekting uten å drepe oksen?

Publisert

Ordføreren i Valencia, Joan Ribó, foreslår å endre tyrefekting slik at oksen får leve. Spansk tyrefekting går i dag ut på at oksen terges, slites ut og drepes. Deretter kuttes øret av dyret som trofé for tyrefekteren. I forbindelse med demonstrasjonen til støtte for tyrefekting som ble arrangert i byen søndag 13. mars, har ordføreren foreslått at tradisjonen endres. Ordføreren som representerer det rødgrønne initiativet Compromís har lenge tatt til orde for større respekt for dyrene og at man kommer frem til mer humane måter å gjennomføre stevnene på.

Det finnes allerede en flere hundre år gammel tyrefektingstradisjon der dyret ikke drepes, såkalte «recortadores». Det vil si akrobater som kun bruker kroppen til å komme seg unna oksen. Under slike stevner påføres dyret ingen direkte fysisk skade.

Mange motstandere av tyrefekting godtar denne formen for «okselek» i det man anser dyr og menneske for å konkurrere på tilnærmet like betingelser.

I blodsporten tyrefekting har derimot tyrefekteren våpen. Oksen blir blant annet påført stikk med spyd med kroker (banderilla) som blir hengende fast i ryggen på dyret og medfører tap av blod. I kombinasjon med løpingen oksen terges til å gjøre i løpet av konkurransen, slites den ut slik at tyrefekteren til slutt kan overmanne den og drepe den med et sverd (ført inn i nakken på dyret).

Les også: Ja til tyrefekting samlet tusener

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter