Tyrefekting tilbake på statskanalen

Publisert

Etter snart to år uten sendinger skal tyrefekting igjen tilbake på den spanske statskanalen. Den 31. mai sender Televisión Española (TVE) direkte fra en opptreden i Cáceres i Syd-Spania der seks store okser skal slites ut og drepes. Et av argumentene for å tillate den kontroversielle sendingen er at billettinntektene fra oppvisningen går til forskning på barnekreft.

Tyrefekting ble egentlig fjernet fra spansk tv i 2006. Begrunnelsen fra det spanske kringkastingsrådet var at stevnene som normalt går tidlig på kvelden havnet inn i den sendetiden som regnes som kjernetid for barn. Tyrefekting ble ettertrykkelig definert inn under en regel om at barn ikke skal utsettes for «voldelige scener med dyr». Da saken igjen var oppe til vurdering i 2012 ble vedtektene endret slik at tyrefekting ikke lenger ble rammet av paragrafen. Dermed kunne det igjen åpnes for å sende stevner direkte på statskanalen. Etter det har Corporación de Radio y Televisión Española (RTVE) vist tyrefekting ved to anledninger, i september 2012 og september 2014, skriver avisen El País.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: