Tvil om strikkhopping etter dødsfall

Publisert

Firmaer som driver med strikkhopping i Spania har kommet i søkelyset etter to dødsulykker på kort tid. Tirsdag 11. august omkom en 17 år gammel nederlandsk jente under et hopp fra en bro i Cabezón de la Sal i Cantabria i Nord-Spania. Jenta skal ikke ha vært festet til strikken da hun kastet seg ut. Eventbyrået som arrangerte hoppingen forklarer hendelsen med språkproblemer og at «No jump» ble tolket som «Now jump». Den meningsløse ulykken er den andre på kort tid i Spania. For under en måned siden døde en 23 år gammel engelsk student under et hopp i Granada.

I begge dødsulykkene skal det ha vært uklarheter rundt lovligheten av hoppene. Firmaet som tilba bungee jumping i Granada skal tidligere ha vært meldt inn til politiet for useriøse arrangementer. Selskapet skal ha tilbudt hopp mellom to broer i byen Lanjarón, et hoppsted som anses som risikofylt. Det skal også ha vært tradisjon for å tilby alkohol under arrangementene. Den 23 år gamle engelske jenta som døde under hoppet den 22. juli i år skal ha blitt festet med en line som ikke var riktig justert.

Ulykken i Cabezón de la Sal i Cantabria skal også ha skjedd under uklare omstendigheter. Normalt skal det ikke være mulig for en deltager å hoppe før vedkommende er sikret. I følge avisen El País skal den 17 år gamle nederlandske jenta ha fått beskjed om ikke å hoppe, «No jump. It’s important. No jump», men forstått den uklare engelsken som et klarsignal, «Now jump», og kastet seg ut fra den 40 meter høye broen, usikret.

Ansvarlige for hoppet skal etterpå ha betegnet hendelsen som en «lingvistisk misforståelse». Samtidig er det kommet kritikk av firmaet for mangel på tydelige prosedyrer for når og hvordan klarsignal for hopp skal gis. I tillegg til uklarhetene rundt selve hoppet skal firmaet som leverte tjenesten ikke ha bedt om tillatelse til å arrangere strikkhopp fra den aktuelle broen. Hverken lokalt politi eller kommuneadministrasjonen i byen skal ha kjent til hoppingen. Begge sakene er under etterforskning.

Foto: Strikkhopping (Illustrasjon).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter