Tusenvis sa nei til løsrivelse

Publisert

Barcelonas gater var søndag 19. mars fylt av tusenvis av pro-spanske katalanere som demonstrerte mot Catalonias løsrivelse fra Spania. I følge arrangørens tellinger hadde mer enn 15.000 mennesker stilt opp med krav til den katalanske regionsregjeringen om ikke å gå videre med uavhengighetsinitiativet. Prosessen for løsrivelse i Catalonia er kjent grunnlovsstridig av den spanske forfatningsdomstolen.

I følge meningsmålinger er innbyggerne i Catalonia splittet ca femti, femti i spørsmålet om løsrivelse. I regionsparlamentet har det imidlertid vært et knepent flertall for uavhengighet, noe som har ført at kampen for løsrivelse føres videre.

Den nye regionsregjeringen i Catalonia med president Carles Puigdemont i spissen har vedtatt at det skal holdes ny folkeavstemning innen utgangen av 2017. Det skjer selv om forrige regionspresident Artur Mas nylig ble fradømt retten til offentlige verv i to år for sin deltakelse i den forrige folkeavstemningen i 2014.

Les også: Eks-president Mas dømt i Catalonia

Demonstrasjonen 19. mars var arrangert av den pro-spanske organisasjonen Sociedad Civil Catalana. Representanter fra politiske partier som offisielt er imot uvahengighet skal også ha deltatt i markeringen (Ciudadanos, Partido Popular og PSOE).  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter