Tusener tok farvel med spansk sangikon

Publisert

Tusenvis av mennesker har besøkt rådhuset i Benidorm for å ta et siste farvel med Manolo Escobar. Den 82 gamle spanske sanglegenden døde i sitt hjem torsdag 24. oktober etter lengre tids sykdom. Escobar har en omfattende sangkarriere bak seg og har spilt i et tyvetalls filmer og musikaler. Han er kanskje mest kjent for sangen «Y viva España» fra 1973 som nærmest ble en nasjonal hymne for Spania.

 

Escobar er opprinnelig fra Almería i Andalucía, men flyttet senere til Benidorm. Han slo gjennom for fullt på begynnelsen av 1960-tallet og ble raskt en av Spanias mest populære sangere. Han har spilt i mer enn tjue filmer hvorav flere er blant Spanias mest sette og har gitt ut nærmere åtti musikkalbum. Hans mest kjente plate er «Y Viva España» som er solgt i over seks millioner originaleksemplarer (det mest solgte musikkalbumet i spansk historie fra utgivelsen i 1973 og frem til 1992). Fra denne platen er tittelsporet «Y Viva España» blitt Escobars desidert mest kjente sang (opprinnelig «Eviva España» skrevet av belgierne Leo Caerts og Leo Rozenstraten). Sangen ble en internasjonal slager og er ofte sunget av spanjoler som en nasjonal hymne ved større idrettsarrangementer. Rundt åtte tusen mennesker besøkte rådhuset i Benidorm i dagene etter Escobars død. Sangeren døde i sitt hjem i Benidorm torsdag 24. oktober etter lenger tids kamp mot kreft. Escobar er etter sin død tildelt Benidorms hedersmedalje i gull.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter