Trikk fra Alicante flyplass til sentrum «om måneder eller år»

Presidenten for Valencia-regionen hevder de regionale myndighetene han leder har gjort «alt de skal» for å drive prosjektet fremover. Han sier også at etableringen av en slik forbindelse til Alicante flyplass er «helt nødvendig».

Han sier prosjektet «har gått fremover» men at man må «akselerere de formelle stegene for at forbindelsen kan etableres om måneder og år».

I over 20 år har både myndigheter for Alicante-provinsen og Valencia-regionen snakket om etableringen av en tog-forbindelse mellom den sterkt trafikkerte flyplassen og provins-hovedstaden. Til tross for at området har både lokaltog og lyntog er det kun transport via vei i dag, altså taxi, buss, leiebil eller privatbil.

Presidenten svarte på spørsmål til journalister i forbindelse med et besøk til et sykehus i Alicante. Man utvider akuttmottaket på «Hospital Doctor Balmis».

Han sa at man jobber med forbindelsen til tog-stasjonen i Alicante i samarbeid med togoperatøren ADIF. Det er i den forbindelse han sier myndighetene har gjort sin del for øyeblikket. En representant for regionale myndigheter i Alicante sier man er i dialog med den nasjonale regjeringen og at fremskritt har kommet, som kunngjort av minister for infrastruktur og tog Isabel Pardo de Vera.

Relaterte saker