Trekker seg som følge av EU-valget

Publisert

Lederen av Partido Socialista Obrero Español (PSOE) Alfredo Pérez Rubalcaba går av som følge av resultatet i EU-valget. Partiet tapte flere millioner stemmer og mistet hele ni plasser i EU-parlamentet. Rubalcaba tok over som leder for opposisjonen etter at tidligere statsminister i Spania José Luis Rodríguez Zapatero gikk av i 2012. Avtroppende Rubalcaba mener PSOE nå må endre sin måte å drive politikk på og kommunisere bedre dersom partiet skal klare å gjenopprette tilliten hos velgerne. Også regjeringspartiet Partido Popular gjorde et dårlig valg, mens småpartiene gikk frem.

Rubalcaba fortsetter som partileder i PSOE frem til en nye ledelse er valgt, et spørsmålet som etter planen skal avgjøres på ekstraordinær generalforsamling 19. og 20. juli. Også teamet han har hatt rundt seg de siste to og et halvt årene går av.

For mer informasjon om valgresultatet se:

EU-valget: PP størst, men taper velgere

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter