Tredje døgn med opptøyer i Barcelona

Publisert

For tredje dag på rad er det opptøyer i nabolaget Gràcia i Barcelona. En gruppe husokkupanter ble mandag 23. mai kastet ut av et gammelt banklokale Banc Expropiat de Gràcia. Etter det har det vært daglige konfrontasjoner mellom politi og demonstranter, med politihelikopter svevende over byen, knuste butikkvinduer, veltede biler og brennende containere.

Okkupantene har siden 2011 holdt til i det aktuelle bygget i gaten Travessera de Gràcia, der de blant annet skal ha drevet et kulturveksted. For å beholde fred i byen betalte Barceolans forrige ordfører Xavier Trias (CDC) husleie for okkupnatene til eieren av bygget. Det har ikke den nye ordføreren Ada Colau (Barcelona en Comú) ønsket å fortsette med. Huseieren gikk dermed rettens vei for å få ungdommene kastet ut. Colau skal ha tilbudt seg å hjelpe okkupantene å finne alternative lokaler slik at de kulturelle aktivitetene kan fortsette. Det har forløpig ikke vært forløsende for situasjonen som fortsetter med opptøyer på tredje døgnet.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter