Tre druknet på Orihuela Costa, i Calpe og Torrevieja

Publisert

To menn på 81 og 76 år døde i går mens de badet på strendene i Calp og Orihuela Costa, og en 72 år gammel kvinne mistet livet i morges i Torrevieja. Med disse dødsfallene har fem badegjester omkommet på Alicante-kysten de siste fire dagene, fire av dem på mindre enn ett døgn.

Sist lørdag døde en 48 år gammel mann i Benissa og i går døde en 50 år gammel mann klokken tre på ettermiddagen på stranden La Marina i Elche, som allerede publisert i denne avisen. Også en annen svømmer som deltok i Benidorm ble i går evakuert til et sykehus med symptomer på drukning.

Calpe

Dødsfallet i Calpe skjedde ved tretiden mandag ettermiddag på stranden Arenal-Bol. En 81 år gammel belgisk statsborger var ute og badet da han begynte å føle seg uvel og forsøkte å komme seg opp på stranden. Det klarte han imidlertid ikke, og kollapset.

Badegjesten ble trukket ut bevisstløs, og informasjons- og koordineringssentralen (CICU) ble varslet og mobiliserte en SAMU-enhet og en ambulanse (SVB).

Det medisinske teamet fra SAMU utførte avansert hjerte-lungeredning og andre stabiliseringsteknikker på svømmeren, men det var ingen respons, og dødsfallet ble bekreftet. Obduksjonen vil avdekke årsakene til drukningsulykken, opplyser CICU.


Drukning i Cala Capitán på Orihuela Costa

Ved 17-tiden ble CICU igjen alarmert for å bistå en annen svømmer som hadde blitt trukket bevisstløs opp av vannet ved Cala Capitán i Orihuela Costa, der det var understrøm etter flere dager med østlig vind. Det var en 76 år gammel irsk mann som ble trukket opp av vannet av en annen badegjest som så ham allerede på havets bunn.

En SAMU-enhet dro til stedet, og det medisinske teamet utførte blant annet avansert hjerte- og lungeredning. Heller ikke i dette tilfellet var det noen respons, og dødsfallet ble bekreftet. Obduksjonen vil avdekke årsakene til at mannen druknet, ifølge CICU.

I forkant av disse dødsfallene ble CICU varslet klokken 13.00 om at det lå en halvt druknet mann på Poniente-stranden i Benidorm. En SAMU-enhet og en SVB-enhet ble sendt til stedet. De medisinske tjenestene fikk stabilisert den 80 år gamle badegjesten, og han ble overført i en ambulanse til sykehuset Marina Baixa i La Vila Joiosa.

La Mata i Torrevieja

Nødetatene rykket tirsdag ut igjen for å redde en bevisstløs 72 år gammel kvinne på stranden i La Mata i Torrevieja. CICU ble varslet klokken 12.00 og sendte en ambulanse fra SAMU til stedet, hvor det medisinske teamet utførte avansert hjerte- og lungeredning og andre avanserte livreddende teknikker på kvinnen, men det var ingen respons, og de bekreftet at hun var død, og årsaken til dette vil bli fastslått ved obduksjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: