Tre båter med 30 migranter i Altea og Santa Pola

Publisert

Tre småbåter har i løpet av onsdag kveld til tidlig torsdag ettermiddag, blitt lokalisert på forskjellige steder langs kysten av Alicante-provinsen med rundt tretti personer om bord.

Den siste av disse båtene ble lokalisert torsdag klokken 16.24 i nærheten av Santa Pola med mellom 8 og 12 personer om bord.

Den første av båtene ble funnet onsdag kveld sammen med 10 andre personer, også menn, av nordafrikansk opprinnelse en halv mil utenfor kysten av Altea. Mennene ble brakt til havnen i Altea rundt klokken 23.29.

I tillegg ble det like etter midnatt onsdag kveld, etter at et tips, funnet en annen jolle nær kysten av Benidorm. I dette tilfellet med 12 personer, nærmere bestemt 11 menn og en kvinne. Det dreide seg om en fem meter lang motorbåt.

Torsdagen har vært spesielt travel når det gjelder forflytningen av småbåter i Middelhavet. Seks andre båter har ankommet Balearene i morgentimene og tidlig torsdag morgen, tre sør for Mallorca og tre til Ibiza, med til sammen 81 immigranter.

Hittil i år har 80 småbåter blitt lokalisert ved ankomsten til Balearene med minst 1501 immigranter om bord, ifølge EFEs opptelling.

I 2022 ble 174 irregulære båter med 2579 personer oppdaget ved kysten av øygruppen, ifølge data fra innenriksdepartementet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter