Torrevieja “kobles” til AVE-toget

Publisert

Torrevieja skal kobles til høyhastighetstoget som går fra Alicante til Madrid (AVE). Ekspressbusser skal gå i skytteltrafikk fra Eras de la Sal midt i hjertet av byen og ut til togstasjonen i Villena. Det er ventet at den nye kombinasjonen med buss og tog skal gjøre det mulig å reise fra Torrevieja til den spanske hovedstaden på litt over tre timer.

En helt ny bussterminal skal bygges ved Eras de la Sal i havneområdet i sentrum av Torrevieja. Ekspressbussene skal gå til den nye AVE-stasjonen i Villena ca. 9 mil nord for byen. Villena er første stopp etter Alicante på vei til Madrid.

Busselskapet ALSA har fått oppdraget og vil samarbeide med det spanske jernbaneselskapet Renfe, noe som blant annet betyr at kostnadene for bussturen skal bakes inn i togbilletten slik at de reisende kun trenger ett reisedokument. Det er også planlagt at ALSA skal stå for et liknende transporttilbud nord på Costa Blanca, mellom Benidorm og Villena.

Hurtigtogforbindelsen mellom Alicante og Madrid åpnet i juni i fjor og inngår i det nye rutenettet for høyhastighetstog i Spania, Alta Velocidad Española (AVE). Etter Alicante stopper toget i Villena, Albacete og Cuenca før endestasjonen i Madrid.

Det er ikke gitt noen dato for når bussforbindelsen i Torrevieja åpner. Kommunen opplyste imidlertid tirsdag 18. februar at det var kjøpt inn materialer for 46.000 euro til å bygge den nye bussterminalen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter