“Tørreste år” siden 1869

Publisert

Reservoarene i Segura-demningene ligger helt på bunnen blant de spanske vann-reservoarene, fylt opp til bare 19,1% av sin fulle kapasitet.

Den tørreste starten på et hydrologisk år i Alicante-provinsen siden 1869. Til sammen 154 år. Dette skriver det spanske meteorologiske byrået (Aemet) i sin siste rapport om værsituasjonen i Alicante og Valencia-regionen.

En tørkesituasjon som vil fortsette inntil videre, ettersom det ikke er varslet regn hele uken. Mens den siste nedbøren fyller opp vannmagasinene i den nordlige delen av landet, er situasjonen kritisk i Segura-bassenget, der reservene allerede ligger på 19,1 prosent. Dette er et av de laveste nivåene i Spania. Under Segura ligger for øyeblikket Guadalete-Barbate-bassengene (14,5 prosent) og de interne bassengene i Catalonia (17,1 prosent), ifølge den siste balansen fra departementet for økologisk omstilling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter