Tore Martin Bordtkorb måtte gå

Publisert

Tore Brodtkorb har måtte forlate sin post som redaktør i Spaniajournalen. Dette har vært uunngåelig etter Spaniapostens avsløringer om hvordan redaktøren i en årekke har utnyttet sin stilling til å skryte av sin egen eiendomsmeglervirksomhet på redaksjonell plass i journalen.

Tore Martin Bordtkorb skrev rosende om egne forretningspartnere

Tore Bordtkorb har også måtte ta imot sterk kritikk for sin praksis med å gi rosende omtale til sine personlige forretningspartnere uten at det på noen måte har fremkommet at redaktøren har direkte økonomsk vinning av å gi rosende omtale av spesielle bedrifter i SJ.

Mange har også reagert på redaktørens mange ”tilsvar”. I flere ledere og kommentarer har redaktøren servert den ene løgn etter den andre i et febrilsk forsøk på å gjenopprette sin egen troverdighet både som eiendomsmegler og redaktør. Enden på historien har vi nå altså sett.

Spaniajournalen har i en årrekke hatt en redaktør som har drevet forretninger i direkte konkurranse med magasinets egne annonsører. Tore Brodtkorb har arbeidet som eiendomsmegler for blant annet Activa International og nå via sitt eget firma Lloyds International, begge foretak selger boliger til skandinaver i Torrevieja området.

Spaniajournalens eiere og utgivere har i flere år vært klar over denne virksomheten, og de har også mottatt klager fra egne annonsører på den uheldige dobbelrollen til redaktøren, men det var først etter at Spaniaposten satte fokus på problemet (Spaniaposten nr. 38, 27, 17) man fant det på tide å rydde opp.

Tom Nordvang har vært daglig leder for magasinet og han tar nå over redaktørstolen inntil videre.

Vi har sett Tores tid har gått mot slutten, etter noen møter internt og vi fant ut det var best om han trakk seg fra redaktørstillingen og det var Brodtkorb som selv trakk seg fra stillingen, forteller Nordvang til Spaniaposten.

– Han har trykket mye i magasinet mot vår vilje, men har trumfet deg gjennom med den begrunnelse at han som redaktør kunne bestemme hva som skal stå i Spaniajournalen.

Les også:

Tore Brodtkorb – Fikk huset tagget med skjellsord

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter