Toppolitiker i PP tatt med promille

Publisert

Visepresidenten i regionen Castilla y León, Rosa Valdeón, ble fredag 9. september tatt for promillekjøring. Den profilerte PP-politikeren måtte blåse etter å ha kjørt borti en lastebil i en forbikjøring «uten å merke det». Politiet kunne etter to pusteprøver konstatere at hun hadde tre ganger mer alkohol i blodet enn det som er tillat etter spansk lov. Valdeón innrømmer å ha «gjort en feil» og trekker seg fra vervet som visepresident.

I Spania er promillegrensen 0,25 for pusteprøve (0,5 for blodprøve). Visepresidenten i Castilla y León skal ha hatt 0,77. I følge avisen El País hadde lastebilen hun traff i forbikjøringen uten hell ha forsøkt å stoppe henne med tuting og blinking med lysene. Først senere etter å ha blitt tatt av politiet i en rutinekontroll, kunne hun konfronteres med hendelsen.

Føreren av lastebilen skal som følge av forbikjøringen ha måtte foreta en manøver for å unngå velt. Valdeón hevder imidlertid overfor media at hun ikke merket at hun kom borti bilen. Da hun senere ble stoppet av politiet var støtfangeren hennes løs og hadde riper, skriver avisen.

Valdeón har etter avsløringen trukket seg fra vervet som visepresident.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter