Toppløse protester i Kongressen

Publisert

Tre kvinner avbrøt onsdag 9. oktober et møte i nasjonalforsamlingen i protest mot Partido Populars nye abortlov. De tre kvinnene skal ha tatt av seg på overkroppen og ropt slagord for fri abort. Situasjonen tilspisset seg da den ene av aktivistene havnet på utsiden av rekkverket til amfiet med stor fare for å falle ned. Sikkerhetsvakter skal imidlertid ha klart å få henne ned og ført de tre aktivistene ut av salen. Mens enkelte medlemmer fra opposisjonspartiet Izquierda Unida valgte å applaudere protesten, ble det ropt «ut, ut» blant PPs representanter. Avbrytelsen kom under justisminister Alberto Ruiz-Gallardóns tale, som etter hendelsen skal ha kritisert opposisjonen for å gi støtte til aksjonistene.

 

 

PPs nye abortlov er ventet vedtatt i oktober. Det er ennå ikke kjent hvilke endringer regjeringen ønsker å gjøre. Justisminister Ruiz-Gallardón (PP) har imidlertid sagt at den nye loven kommer til å reflektere Partido Populars syn på abort. Partiet hadde strengere abortlov som valgsak foran parlamentsvalget i 2011 og har tidligere sagt at de ønsker å skjerpe kontrollen med abort og gjøre det vanskeligere for kvinner å avbryte svangerskapet. Partiet har blant annet foreslått at alle kvinner formelt må begrunne hvorfor de ønsker å avbryte svangerskapet før abort kan innvilges. I tillegg ønsker partiet å forhindre at jenter under 18 år tar abort uten foreldrenes samtykke.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter