Togulykken: Titiltale mot jernbaneansatte

Publisert

Dommeren i straffesaken etter togulykken i Galicia har tatt ut tiltale mot fem ansatte fra det statlige jernbaneselskapet Adif. De fem anklages for å ha forsømt sikkerheten på strekningen Ourense-Santiago der ulykken skjedde den 24. juli i år. Også flere andre fra selskapet kan bli tiltalt. Dommeren ønsker navnet på alle som har hatt ansvar for sikkerheten på den aktuelle strekningen siden den åpnet i desember 2011. De ansvarlige anklages for å ha tatt i bruk den nye traseen uten at tilstrekkelige sikkerhetssystemer var på plass og for å ha unngått å ta de nødvendige forholdsreglene som kunne ha forhindret ulykken.Fra før av er føreren av toget tiltalt i saken. Toget skal ha hatt en fart på over 190 kilometer i timen i en sving der det kun var tillatt med 80. Den altfor høye hastigheten regnes som en direkte årsak til at toget sporet av. Ulykken kostet 79 mennesker livet og over 150 ble skadet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter