Togforbindelse til Alicante-flyplass med EU-støtte

Publisert

Transport til Alicante flyplass blir enklere når Alicante flyplass kobles til tognettet. Prosjektet har lenge vært i plan-fasen nå gir endrede EU-regler håp om snarlig realisering.

EU har publisert sine regler for finansiering av transport-prosjekter for perioden 2021-2027. I denne planen øker EU fokuset på bærekraftig transport og med det tognettet. I Spania er utviklingen av tognettet langs Middelhavet en av regionene man vil prioritere både med tanke på transport av gods og personer. Å koble Alicante-flyplass til det man kaller “Middelhavskorridoren” er en del av dette.

I Alicante er EUs nye regler for finansiering av transport en god nyhet. Det åpner opp for at flyplassen vil kunne nyte godt av EU midler for en ny toglinje. Til nå har regionale myndigheter kun ville finansiere forprosjekter og studier.

Taxi eller leiebil på Alicante flyplass

Pr i dag er buss eneste mulighet for å komme seg til Alicante flyplass med kollektivt. Det gjør at mange tar taxi til og fra flyplassen eller velger leiebil levert ut på Alicante flyplass.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter