To spanske soldater drept i Afghanistan

Publisert

To spanske soldater ble drept, og ytterligere 4 ble skadet i et selvmordsangrep i Afghanistan den 9. november. De omkomne soldatene var med i en konvoi bestående av 12 lastebiler og 4 militærkjøretøy, da de ble angrepet av selvmordsbomberne. Attentatet inntraff på veien mellom Kandahar og Herat, som er at av de uroligste områdene i det krigsherjede landet.

To spanske soldater ble drept, og ytterligere 4 ble skadet i et selvmordsangrep i Afghanistan den 9. november. De omkomne soldatene var med i en konvoi bestående av 12 lastebiler og 4 militærkjøretøy, da de ble angrepet av selvmordsbomberne. Attentatet inntraff på veien mellom Kandahar og Herat, som er at av de uroligste områdene i det krigsherjede landet. Det er første gang at spanske soldater forulykker i et selvmordangrep.

Bombeattentatet kom bare få dager etter at kronprins Felipe besøkte de spanske styrkene i Afghanistan. Forsvarsminister Carme Chacón, reiste umiddelbart ned til det aktuelle området, og det er ventet at hun personlig vil eskortere de skadede og omkomne hjem til Spania. Til sammen har 87 spanske soldater forulykket i den pågående konflikten i Afghanistan, de fleste av dem i en flyulykke i Tyrkia på vei hjem etter endt tjeneste. 
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter