To spanske soldater drept i Afghanistan

To spanske soldater ble drept, og ytterligere 4 ble skadet i et selvmordsangrep i Afghanistan den 9. november. De omkomne soldatene var med i en konvoi bestående av 12 lastebiler og 4 militærkjøretøy, da de ble angrepet av selvmordsbomberne. Attentatet inntraff på veien mellom Kandahar og Herat, som er at av de uroligste områdene i det krigsherjede landet.

To spanske soldater ble drept, og ytterligere 4 ble skadet i et selvmordsangrep i Afghanistan den 9. november. De omkomne soldatene var med i en konvoi bestående av 12 lastebiler og 4 militærkjøretøy, da de ble angrepet av selvmordsbomberne. Attentatet inntraff på veien mellom Kandahar og Herat, som er at av de uroligste områdene i det krigsherjede landet. Det er første gang at spanske soldater forulykker i et selvmordangrep.

Bombeattentatet kom bare få dager etter at kronprins Felipe besøkte de spanske styrkene i Afghanistan. Forsvarsminister Carme Chacón, reiste umiddelbart ned til det aktuelle området, og det er ventet at hun personlig vil eskortere de skadede og omkomne hjem til Spania. Til sammen har 87 spanske soldater forulykket i den pågående konflikten i Afghanistan, de fleste av dem i en flyulykke i Tyrkia på vei hjem etter endt tjeneste. 
 

Relaterte saker