To kitesurfere omkom ved Tarifa

Publisert

To kitesurfere ble mandag 9. mai bekreftet omkommet ved Tarifa på sydspissen av Spania. I følge nyhetsbyrået Europa Press er de avdøde en tysk man og en tsjekkisk kvinne. Etter å ha kitet i området ved Jara elven skal vinden ha lagt seg. Kiterne forsøkte å vasse tilbake over elveutløpet bærende på utstyret. Utløpet hadde sterkere strøm og mere vannføring enn vanlig pga mye nedbør tidligere. Vitneutsagn tyder på at de to ble tatt av strømninger og ført utover, linjene fra kitene skal ha rotet seg inn i hverandre og de ble ført utover i et område hvor bølgene kan komme opp i to meter.

De to skal være fraktet til obduksjon i håp om å si mer om dødsårsaken.

Tarifa som ligger i havgapet helt syd i Spania er svært populært blant surfere og kitesurfere. Møtet mellom fra Atlanterhavet, Middelhavet og fastlandet gir sterke vinder som egner seg for surfing. Tarifa kommune advarer imidlertid mot farene forbundet med strømninger i havet og ber folk være spesielt forsiktige ved utløpet av Jara.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter