To flyktninger omkom

Publisert

To flyktninger skal fredag 25. desember ha druknet da de forsøkte å ta seg over til Spania ved Ceuta i Afrika. Rundt 200 hundre personer skal ha stormet grensen hvorav de fleste klarte å komme seg over til spansk side, enten ved å svømme eller ta seg over det ni meter høye grensegjerdet. 104 immigranter skal ha blitt arrestert av marokkansk grensepoliti og 12 personer ble sendt på sykehus. Et tyvetalls frivillige fra Røde Kors skal ha vært tilstede og hjulpet skadde immigranter.

Den spanske enklaven Ceuta ligger i Marokko i Afrika og er en av grensene til Europa der immigranter ankommer. Stormingen av grensen fredag 25. desember er en av de største man har hatt de siste månedene. De to omkomne skal ha druknet da de forsøkte å svømme rundt grensegjerdet fra marokkansk side.

Ulykken er en av flere dødsfall ved grensen til Ceuta. I februar 2014 omkom 15 immigranter i en drukningsulykke der spanske og marokkanske grensevakter var involvert.

Les også: Skjøt i vannet “for å skremme”

Spanske Guardia Civils beslutning om å skyte gummikuler og røykbomber mot immigrantene da de befant seg i vannet skapte panikktilstander som igjen forårsaket drukningen. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om liknende kritikkverdig forhold i ulykken 25. desember.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter