To år fengsel for angrep på Rajoy

Publisert

Den 17 år gamle gutten som forsøkte å slå ned Spanias statsminister Mariano Rajoy er idømt to års opphold på en lukket ungdomsinstitusjon. Gutten som har sittet innesperret siden det uforklarlige angrepet, skal i ettertid ha bedt Rajoy om unnskyldning. Hendelsen går tilbake til desember i fjor og skjedde da Partido Populars partileder var på valgkampturné i Pontevedra i Galicia. Mens Rajoy spaserte gjennom en av byens gågater skal gutten ha kommet opp til ham, latt som han skulle ta en «selfie» og slått lederen for de konservative i hodet med knyttneven.

Motivet for angrepet på den spanske statsministeren har hele tiden vært uklart. Den 17 år gamle gutten ble etter hendelsen beskrevet i spanske medier som en fotball-hooligan. Det ble også sagt at han var en selverklært antifascist og tilhenger av et uavhengig Galicia.

Les også: Rajoy angrepet av 17-åring

Angrepet som skjedde 16. demsember i fjor (fire dager før parlamentsvalget i Spania), ble samme kveld fordømt av partilederne fra de andre partiene i valgkampen.

Statsministeren skal ikke ha trengt medisinsk behandling etter angrepet, men fortsatt valkampturneen videre til A Coruña samme kveld.

Nytt parlamentsvalg i Spania. Les: Kong Felipe oppløser parlamentet

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter