En drept og to alvorlig skadet under okseløp

Publisert

I Spania markerer man igjen tradisjonelle fiestas og med det er okseløp tilbake. En 55 åring fra Castellon ble den første i landet som ble drept under et okseløp etter to år uten slike løp grunnet Covid-19.

I Valencia-regionen er det spesielt i småbyene like nord for Valencia hvor dette fortsatt praktiseres. Under årets første okseløp i Pobla de Farnals ble to alvorlig skadet da de ikke kunne holde tempoet oppe i det oksen ble sluppet løs.

Man har holdt liknende asrrangement i Massamagrell, Albalat dels Sorells, El Puig, Onda, La Vall d’Uixo, Alcora, Puçol, Montan og Culla.

I Onda, i Castellon ble en 55 år gammel mann drept.

Ofte tenner man også fyr på oksens horn hvor meningen er å gjøre oksen enda mere «vill». De som deltar i slike løp er i hovedsak landsbyens unge menn, gjerne påvirket av store mengder øl og vin som hører med til festivalen.

https://www.youtube.com/watch?v=SiGx3yvs8rE
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter