Tjente over €250.000 på ferieboliger som ikke fantes

Publisert

En gruppe organiserte kriminelle, basert i Alicante, skal ha svindlet turister for rundt 250.000 Euro. Det er flere hundre ofre i saken. De fem som står bak er pågrepet av Spansk politi.

De skal ha publisert falske annonser for ferieboliger på nettet. Rutinen var at ferieboligene var priset unormalt lavt og at de raskt krevde et depositum av de som ville leie for å «reservere» leilighetene. Som del av prosedyren for å reservere boligene som var annonsert for utleie ba de også om en kopi av leietakers identifikasjon.

Gruppen brukte så kopien av identifikasjonen til vedkommende for å opprette en bankkonto med et debitkort. De overførte pengene fra svindelen til disse konti for på den måten kunne ta ut pengene uten å knytte uttaket til andre kort / kontoer.

For ofrene ble resultatet at de var både svindlet for å betale for en feriebolig som ikke eksisterte i tillegg til identitets-tyveri.

SpaniaPosten’s råd om du leier feriebolig usett:

Leier du en bolig uten å ha sett den og skal betale på forskudd bør du søke på nettet etter navnet på firma som leier ut for å se om det er reelt. Virker prisen for lav til å være sann, er det en god sjanse for at det er nettopp, for godt til å være sant. Har du kjente i Spania kan du be de se på boligen før du eventuelt leier den. Du kan bruke tjenester som Google Earth / Google Maps for å se på adressen du for oppgitt, ligger boligen på adressen utleier hevder? Svindlere bruker ofte tilfeldige adresser og tilfeldige bilder hentet fra nettet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter