Tiltale mot kjent spansk arkitekt

Publisert

Den verdenskjente valensianske arkitekten Santiago Calatrava er tiltalt for korrupsjon av en domstol i Castellón. Saken gjelder et oppdrag der Calatrava skal ha fakturert 2,7 millioner euro for et konferansesenter som aldri ble bygget. Allerede i 2011 ba partiet Izquierda Unida i Castellón statsadvokaten om å etterforske saken. Partiet mente tildelingen av oppdraget skjedde utenom vanlige prosedyrer og kun var mulig på grunn av arkitektens private forbindelser til lokale PP-politikere.

Santiago Calatrava er en kritikerrost arkitekt som har vunnet priser i en rekke land, men som samtidig har fått kritikk for sin tendens til å forårsake millionsprekk i budsjettene og for ikke å overholde tidsfrister. Saken i Castellón er bare en av flere der arkitekten står konfrontert med store erstatningskrav.

I 2013 gikk blant annet regionsmyndighetene i Valencia til sak mot Calatrava fordi det kjente bygget hans Palau de les Arts Reina Sofía i Kunst- og vitenskapsbyen (Ciudad de las Artes y las Ciencias) var i ferd med å gå i oppløsning utvendig. Calatrava er fra før dømt til å betale erstatning på 3 millioner euro for feil på kongressenteret i Oviedo i Asturias (Palacio de Congresos de Oviedo).

I tillegg har den kjente arkitekten en rekke saker gående mot seg i utlandet, blant annet i New York der arkitektens World Trade Center Transport Hub er forventet å stå ferdig først i 2015, seks år etter planen til en pris på 4 milliarder dollar, det dobbelte av budsjettet. Calatrava er kalt inn til retten i Castellón 2. september.

Foto: Palau de les Arts Reina Sofía i Valencia og arkitekten Santiago Calatrava

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter