Tillater DNA-test av Salvador Dalí

Publisert

En spansk domstol åpner for DNA-testing av levninger etter den kjente spanske maleren Salvador Dalí. En kvinne fra Dalís hjemstedsprovins Girona hevder å være hans datter og har gått til sak mot Fundación Gala Dalí og den spanske stat som forvalter arven etter kunstneren. Dersom domstolens avgjørelse ikke ankes, skal det tas gentest av levninger fra en dødsmaske av Dalí som kvinnen angivelig er i besittelse av.

Salvador Dalí hadde et livslangt ekteskap med russiske Elena Ivanovna Diakonova (Gala). De to skal imidlertid aldri ha fått barn. Kvinnen Pilar Abel som er født i Dalís hjemby Figueres i 1956 hevder likevel å være hans datter og viser til et utenomekteskapelig forhold kunstneren skal ha hatt med hennes mor på 1950-tallet. I følge domstolen er det lagt frem dokumentasjon som støtter denne påstanden og tilsier at det bør åpnes for DNA-testing.

Å foreta gipsavstøpninger av berømte personers ansikter post mortem er en gammel tradisjon som angivelig ble utført på Dalí. Kvinnen skal være i besittelse av deler av denne dødsmasken, som inneholder hår og hudrester etter maleren. Dersom prøvene ikke fører frem, vil retten beslutte at graven til den avdøde kunstneren skal åpnes.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter