Tilbyr EU en fregatt for å bekjempe pirateri

Publisert

Forsvarsminister, Carme Chacón, sier at Spania har tilbudt EU en fregatt og et tankskip for å bekjempe pirateri. EU begynte i august å sette sammen en antipiratkommisjon på initiativ fra Spania. Den 3. desember skal den endelige planen presenteres på en kongress (Conferencia de Fuerzas). Der vil hvert enkelt deltagerland opplyse om sine militære bidrag til kommisjonen.

Ifølge en rapport fra FN, er pirateri i løpet av få år blitt en lukrativ kriminell geskjeft, som genererer mer enn 100 millioner dollar i året i utbytte. En øverstkommanderende på en fransk fregatt som i lang tid har overvåket piratutsatte farvann, sier at et av de største problemene er at det ikke er en forbrytelse å ha med seg våpen til havs. Det er derfor vanskelig å få stoppet piratene før de faktisk aksjonerer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter