Tilbyr 28 millioner euro for flyplass

Publisert

Et britisk selskap skal ha tilbudt 28 millioner euro for Ciudad Real lufthavn i Castilla-La Mancha. Tilbudet ble overbragt konkursboet dagen før fristen for nye bud gikk ut mandag 14. september. Det kinesiske selskapet Tzaneen International har dermed fått konkurranse på sitt forsøk på å kjøpe anlegget for skarve 10.000 euro. Sistnevnte selskap har imidlertid i egenskap av sitt første bud forkjøpsrett til flyplassen og kan dersom de fremsetter samme tilbud som det nye selskapet overta anlegget, skriver avisen El Pais.

Flyplassen Aeropuerto de Ciudad Real i Castilla-La Mancha er blitt et av de store symbolene på mislykkede investeringer fra årene med byggeboom i Spania. Flyplassen ligger i et øde område godt utenfor byen Ciudad Real og seksten mil fra hovedstaden Madrid. Anlegget som ble åpnet i 2008 har aldri blitt noen suksess og har på det meste hatt tre flyavganger i uken. På grunn av manglende lønnsomhet og interesse for flyvninger ble flyplassen stengt i 2012. Etter det har man forsøkt å finne selskaper som er villig til å investere penger i prosjektet og dekke en betydelig gjeld til kreditorer på nærmere to hundre millioner euro. Anlegget skal i sin tid ha kostet 450 millioner å bygge.

Les også: Flyplass kan bli solgt for 10.000 euro

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter