Til Madrid på to timer

Publisert

Det nye høyhastighetstoget fra Alicante til Madrid skal gå i over 300 kilometer i timen fra og med 2014. I dag er hastigheten på rundt 200. Det statlige jernbaneselskapet Renfe lover fartsøkning, men tar forbehold om at alle tester går som de skal. Med en hastighetsøkning vil reisen til Madrid i fremtiden ta ca. to timer.

Den nye AVE-forbindelsen åpnet i juni i år og har allerede en passasjerdekning på hele 85 prosent. På fire måneder har mer enn en halv million mennesker benyttet seg av tilbudet, noe som tilsvarer en økning i bruk av tog på denne strekningen på over 40 prosent. Det er også innledet et samarbeid mellom Renfe og Ferrocarriles de la Generalidad Valenciana som gjør at AVE-billettene er gyldige i overgang på lokaltog.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter