Til Madrid på to timer

Publisert

AVE-toget fra Alicante til Madrid er snart klart for maksfart. Toget er ment å ha en gjennomsnittsfart på rundt 300 kilometer i timen, men har grunnet problemer med traseen ikke kunnet holde denne hastigheten før nå. Strekningen ble åpnet i juni i fjor. Fra og med 15. juni i år skal hele reisen kunne gå på ca. to timer.

Med en forsinkelse på ett år kan høyhastighetstoget fra Alicante til Madrid endelig kjøre i 300 kilometer i timen, noe som innebærer en reisetid til den spanske hovedstaden på kun to timer og fem minutter, skriver avisen El País. Dersom alt går etter planen skal den nye hastigheten introduseres fra og med 15. juni. Det forutsetter at all sikkerhetstesting er gjort og nødvendige systemer er installert.

Jernbaneselskapet Renfe vil på grunn av hastighetsøkningen måtte endre togets rutetider. I tillegg introduseres det fire nye avganger, to i hver retning. Siden åpningen av AVE-forbindelsen 18. juni i fjor, har etterspørselen etter reiser økt betraktelig. I dag har toget en dekning på rundt 80 prosent av kapasiteten. Salg av billetter skal ha gått opp med 50 prosent siden første måned med drift.

Les også:

Vil ha toget for seg selv

Torrevieja «kobles» til AVE-toget

Ekspressbuss til AVE-toget i Villena

Høyhastighetstog til Barcelona i 2016

 

Foto: Kybeles fontene i Madrid, Wikimedia Commons 2006

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter